HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, September 13, 2013

Jom Mengundi : D'Ais.

Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Pernah mengundi pilihan raya pada usia korang cecah 19 tahun?? Well itu lah benda yang telah pun aku alami beberapa hari lepas. Ekcely, budak Part 1 kos aku yang umur 18 tahun pun dah merasa, tak payah tunggu umur 21 tahun atau musim pilihanraya kat M’sia ni tiba baru nak pergi mengundi.

Kami sudah mempraktikkannya disini. Di Uitm Lendu u olls. Selalunya nak undi mengundi ni bila nak mengundi calon-calon pelajar yang bakal memegang jawatan MPP ( Majlis Perwakilan Pelajar ) yang dilakukan satu Uitm, gabung kos-kos yang ada dekat Uitm ni la. Tapi menggunakan sistem undian secara online.

Tapi yang ini, fakulti aku, under kos D’Ais , buat proses pemilihan calon majlis tertinggi D’Ais menggunakan sistem yang sebijik korang tengok dalam proses mengundi dalam pilihanraya yang biasa tengok kat tv. Siap papar undi rosak, ada ruang private untuk mengundi dan peti undi. To me, that is really really funny. Comel pulak rasa.


Bukan apa, ianya pengalaman pertama dan baru buat aku. Before ni selalu tengok kat tv jerk, belum sampai 21 tahun gua da merasa ini semua. Kelakar itu iya, sebab semuanya macam real je. Sebagai warga D’Ais, haruslah aku menjalankan tanggungjawab dengan mengundi rakan-rakan seperjuangan *erk? poyo pulak rasa*. Thanks to fakulti and kos sebab provide pengalaman yang memberi makna untuk kiteowang. Peace Yo!


Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Sunday, September 8, 2013

Nuffnang dan Churpchurp nak kasi duet!

Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Hey gegurls sayang sekalian. Wa nak share sama lu olang semua ni. Churpers? Nuffnangers?? I mean, korang ade akaun Churpchurp atau Nuffnang? Kalau ade, meh dekat kat kepala baca elok-elok khabar berita yang wa nak story kat u olls.

Depa nak bagi hang pa semua RM1 dengan cara.. , dorang kreditkan RM1 kat akaun korang tu nanti laa. Tapi, u olls kena jawab survey yang dorang mintak dulu, tak susah. Senang je tau. Klik klik yang patut je. Sape nak bagi hang pa RM1 kalau bukan dari pihak Nuffnang atau Churpchurp kan? kan? So.. ape lagi? Grab this chance lah u olss. Kumpul sikit sikit, lama lama jadi bukit, kan? kan?

KLIK GAMBAR

Page depan lebih kurang macam ni la. So, nanti klik kat Next tu and isi lah pape yang patut. Pilih salah satu je tau, sama ada nak dikreditkan ke akaun Churpchurp atau Nuffnang. Tapi, kalau anon, maksudnya takde akaun Churpchurp atau Nuffnang pun boleh isi jugak. Harap maklum. Hanya 1000 orang yang pertama. Buat lah survey ni selagi boleh oke.

Bubye. Big Thanks to NomNom Media. Love.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.