HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Saturday, July 12, 2014

Dove Hairfall Rescue

Assalamualaikum w.b.t

Oh yeahhh. Ada sesiapa kat sini pengguna Dove? Especially Dove Hairfall Rescue? Kalau ada , yes kita gengg. Hehehe.



Moh tengok apa yang Dove cuba sampaikan melalui iklan terbaru mereka ni.
Hadiah lumayan sehingga RM20,000 boleh dimenangi.



Nanti nampak iklan Dove ni kat blog kita , klik klik lah yer.

Thank you.
Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, July 5, 2014

Apa khabar warga Tapah?


Assalamualaikum w.b.t

How’s Tapah? Hmm. So far , oke-oke lahh. Tempat baru memang banyak facilities yang tak cukup. Faham aje lah kan. Tunggu lah lagi 10 tahun , konfem dah maju dah area yang baru nak membangun nih. Masa tu pun kawan kawan I dah beranak-pinak dah pun kan...

“Saya mendoakan agar macek Izzati Amira ni mempunyai kerjaya tetap yang bagus dan bebas dari segala hutang piutang , menjadi muslimah yang baik dan taat kepada perintah Allah SWT serta ibu bapa , dan mampu membalas jasa baik kepada semua orang yang sudi membantu dirinya sebelum ini pada 6 atau 7 tahun akan datang. Dan seterusnya dikurniakan jodoh yang baik-baik untuk dirinya. Aminnn. “

Alhamdulillah. Terima kasih kepada yang ikhlas mendoakan. Hehe.
Semoga lebih 40 orang ye. Heee. Dalam bulan puasa ni berkat dia lebih sikit. Hehe.


Macam mana Tapah?

Makanan semua mahal-mahal. Hmmm. Sabor ajelahh.

Kat sini ade bilik untuk dua orang dan empat orang. Memandangkan  macek kesayangan aku semuanya duduk luar ( NR ) , aku sorang aje duduk dalam so panjang ceritanya macam mana aku bertemu dengan roommate baru nih. Dah jodoh... *pui*.  Budak Seri Iskandar.

Mostly yang lain semua dah ade geng , so masa pendaftaran hari tu dalam hati , “Redho aje lahh roommate dengan sesiapa pun!”

Then ade sorang aunty tanya itu ini and anak dia jadi roommate kita... Haa gitu.. So far roommate kita baik-baik aje. Nasib lah jenis yang tak suka memekak and hormat privasi.. ngeh ngeh. 


Classmates. Oh yaaaa... sem kali nih majoriti ahli kelas 5B adalah perempuan.  Penuh dengan aweks ajelah kelas ni. Lelaki dah jadi golongan minoriti , 4 orang sahaja. Aduhai.

Ok that's all.
Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, July 2, 2014

Salam Ramadhan

Assalamualaikum w.b.t

 *cantik kan?? dah jadi desktop wallpaper dengan lock wallpaper..heee*
 

Hai hai korang. Rindunya lahh macek Zati nak berblogwalking , tapi apakan daya , diri ini sudah pun kembali memegang title sebagai pelajar sepenuh masa since awal Jun lepas , so aktiviti blogging ni memang terpaksa di-minimumkan.

Nak beramah mesra pun dah susah sekarang sebab life memang tumpu dekat Tapah ni aje. Wifi kat kolej tu memang ade , cuma sakit jiwa yang agak banyak bila kita sedang menggunakannya. Speed tak cukup laju , tapi takpe. I faham , tempat baru memang macam ni.

Tapi Alhamdulillah sebab sem kali ni banyak kelas dekat makmal komputer , kadang-kadang tu I curi-curi online and blogwalking kejap. Tapi nak visit back tu agak payah la. Sorry tau.

Dah masuk bulan Ramadhan. Alhamdulillah , kita masih dipanjangkan umur untuk melaksanakan Rukun Islam yang ke tiga pada tahun ini. So , jalanilah ibadah anda dan gunakan peluang yang ada ni sebaik mungkin. Bulan Ramadhan ini adalah bulan kita , bulan untuk kita mengabdikan diri kepada Pencipta kita.

Rajin-rajin lah jenguk blog kita yer. Thank you semua.

Okbye.

Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, July 1, 2014

Happy DIY

Assalamualaikum w.b.t

Nahhhh. Impres tau dengan DIY nihh. Heeee.

 
 
Comel sangat. Kan??
 
InsyaAllah besok nak buat post yang panjang sikit. Kita curi masa sikitlah yer. Hehe.
Kbye.
 


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.