HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, October 31, 2014

Part 1 : Alahai sweetnya roommate..

Assalamualaikum w.b.t

She doesn't even know this. Wana tolong jangan baca entry nih hokayy. Boooooo....
Entry kali nih nak buat serba pink , sebab.. Aku tengok semua barang dia warna pink. Pinkers?? Lol.


Act , pertemuan antara aku dengan mak-nya semasa nak daftar kolej. Nak dapatkan nombor bilik masa tu. Masa tu mak nya approach aku tanya itu ini. Then anak dia pun datang , geng aku semua duduk luar. Datanglah dia mengisi tempat kekosongan *pui* hehe.

Tengok gaya pun aku dah tahu orang key-el. Tapi saja mulut ni tanye lagi , "Asal mana?". Hoho.

Kawan dia duduk luar, kawan aku duduk luar. She's from UiTM Seri Iskandar , aku pulak from Lendu. Okay kami pun jadi roommate.

Honestly , aku memang tak pandang muka dia sangat *sebab dia lawaa , aku jadi malu* , pui. Borak-borak gitu aje sebab aku memang tak ramah sangat kalau baru-baru nak kenal nih. Untung , dia nih suka jugak la bual-bual ngan kitaa.


Feng Yi & Fu Wa.

Thanks Wana sebab bagi Zati satu panda ( Feng Yi) nih. Katanya buat teman waktu dihujung minggu. Sebabnya dia selalu jugak balik rumah , rumah dekat boleh laaa.. Aku ni jauh kot.

Too kind.


Tak tahulah nak cakap macam mana, tapi kalau ade orang buat baik dengan aku. Opkoz aku akan bagi 'haruman wangi' kat orang tu balik. Baik dengan semua orang. Itu la yang aku nampak, kadang-kadang aku rasa nak kenakan dia pun rasa macam kesian.. kuang kuang.

Sweet talker. Itu lah dia. Selalu cakap aku sweet ngan dia, padahal dia sedar tak yang dia tu lagi sweet dari aku? Aku admit lahh, ade jugak kawan-kawan aku cakap aku nih sweet. Tapi setakat sendukkan nasi ke dalam pinggan, tuangkan air ke dalam cawan, basuhkan pinggan sekali sekala, hulurkan tisu bila ada orang bersin tu pun sweet eh?? Ikut fahaman aku , itu adalah common sense. Benda biasa lah bagi aku. Tarak hal lahhh. Hehe.

"Zati... sweet nya kau. Baik lah kau.", dont know how to respond. Im being serious okaayy. Apa yang patut aku reply bila dengar ayat macam tu??. Aku rasa dorang perli aku lagi ada la. Budak budak kuat membahan macam dorang nih bukan boleh caya sangat. Hehe.

Sambung nanti...

Korang pernah ada roommate/housemate yang lagiiiii sweet dari aku tak??? Heheh. Or , memang korang sendiri yang sweet? Hehehe

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, October 30, 2014

Malam Gala DAIS

Assalamualaikum w.b.t

Citer dah lama. Tapi aku tetap jugak nak cerita. Miahaha.

Pada satu malam itu, semua pelajar under fakulti Ac120 Tapah diwajibkan untuk menghadiri dinner yang dianjurkan oleh fakulti. Mostly kalau sebut pasal dinner , mesti lah kena bayar rm40 dan ke atas kan? (terpulang pada budget lah) , tapi last sem rm60. Memang aku tak pergi , namplohrengget tu macam macam aku boleh guna. Perbelanjaan yang boleh aku gunakan selama satu minggu dua hari. Hahaha.

Tu sebabnya selalu buat kat luar , contohnya macam hotel whatsoever lah kan. Bila buat kat hotel, masalah transport jugak akan timbul. So kali ini, dengan bayaran rm10 per person , buat kat Plaza Pentadbiran sahaja (kawasan UiTM) , tak tahu jugaklah kalau tak nak pergi jugak kan. Aku pun pergi. Tema : klasik *rasanya lah*. Bertema atau tidak, aku tak peduli, pakai je apa yang ade. HEHEH


Backdrop untuk sesi bergambar or fe-feeling syok sendiri. Nak infom aje, aku memang tak ambil banyak gambar fasal nih semua. Ade lagi dua tempat backdrop yang cantik.. sorry guys. Tak dapek eden nak show off. Hihi. Nice isn't?


Pada malam itu , penyanyi Mark Adam dijemput khas untuk menghiburkan kami semua pada malam itu. Act, aku pernah tahu je fasal Mark Adam, pernah dengar lagu dia. Tapi , setahu aku, aku tak pernah tengok muka dia la... Busy dengan life uni, ade masa ke aku nak ambil tahu fasal ni semua? Lainlahh Adi Putra ke... Amar Baharin ke.. Oops. Hehe.

Masa tu aku membayangkan Mark Adam nih sado-sado orangnya. Aku pun tak tahu kenapa aku boleh terbayang macam tu. Ngeh ngeh.


Ohyaaa.. Baru teringat , ni backdrop yang first masa kat pintu masuk. Tak nampak sangat sebab kami semua rendang-rendang pokok koko. Maap lah yer.

Tetiba lepas tengok gambar ni, ade sorang member tu declare yang tinggi dia sama dengan aku je. Eh Hello, tak nampak ke aku adalah orang kedua yang tertinggi dalam gambar ni? Hahaha. Mungkin flat aku tak berapa nak menjadi waktu tu *pinjam orang sebab nak padankan dengan baju*. Nanti kena grab wedges baru nih, tak leh jadi nih.

Mana gambar Mark Adam?? Sorry dear. Kami ni semuanya pemalu.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, October 29, 2014

Kahwin muda.

Assalamualaikum w.b.t


Oh ho! Apakah ini?

Untuk semester kali nih , aku dikelilingi oleh member yang memang tak sabar sabar sangat nak kahwin. Even roommate aku sendiri pun macam tu , tapi dia nih jenis okay sikit lah. Dia tunggu anak raja datang meminang. Ngeh ngeh.

Berbalik kepada member yang memang aku rapat untuk semester kali nih , semuanya tak sabar-sabar nak kahwin muda. Tak sabar nak dibelai suami katakau. Mak aihhh. Advance?? Tak cukup advance , tu baru sikit. Tidaklah akan ku dedahkan semuanya disini. Biarlah fantasi minah minah ni semua hanya kami aje yang tahu. Ekeke.


Ada yang memang dah tetap tu la pilihan hatinya..
Ada yang masih bermain cinta.. tarik tali..
Ada yang masih dalam fasa kenal mengenali..

Terpulanglah. Yang pasti, aku nih memang tukang pasang telinga aje. Aku memang tak masuk campur , takde hati lagi. Tak jumpa lagi pemilik tulang rusuk yang aku simpan selama ini. Pui. Jom muntah kuning ghamai ghamai. Hahah.

Secara puratanya topik kahwin muda ni akan muncul 2-3 kali sehari (bukan dalam mood final sebab fokus study aje masing-masing). Dorang yang jenis berminat itu ini, memang syok lah dengar , hidung kempas kempis, pipi kembung kempis, mata kelip kelap semua adalahhh. Hahah.

Aku?? Masih sibuk memikirkan sama ada nak warnakan matahari kaler kuning atau oren? Kau rasa mana lawa?

Korang pulak macam mana? Apa pandangan korang fasal kahwin muda ni?

Kepada hadek-hadek(adik) yang kerut kening tak tahu nak beri pandangan tu boleh jawab soalan yang lain. Soalan mana? Soalan yang matahari tu ler... hikhik


Nah. Baca sendiri kepada yang berminat.
10 Sebab Mengapa Anda Perlu Kahwin Muda?
Tips kahwin muda dan cara berhadapan dengan ibu bapa.

Credit ; google & tumblr

p/s: Semoga kita dipertemukan jodoh yang bersungguh-sungguh akan melindungi dan membimbing kita hingga ke akhir hayat. Aaminnn.

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, October 28, 2014

Bucket List : Things To Do Before Getting Married

Assalamualaikum w.b.t

Before getting married? Miahahhaaa. Jom kita gelak besar sama-sama. Belum terfikir untuk ke arah itu lagi. Fokus kat study aje dulu , "Banyak tanggungjawab lagi ni..."

Masa aku form 2 , cikgu Maths aku pernah cakap , "Kalau nak enjoy cuti cuti sana sini, buatlah sebelum kahwin. Sebab lepas kahwin dah susah nak keluar rumah."

Jenis aku, nak enjoy mesti lah dengan family ataupun dengan members kamcing. Barulah syiokkk. Kalau dengan bakal hubby , itu rahsia. Hahaha *ekcely , wa tak pikir pun lagi. Mungkin kat pulau-pulau yang cantik kat dunia ni* Ehem.

Tak salah kalau nak berangan , tapi mesti lah kena ada effort. So, aku berangan je dulu... Disebabkan aku malas nak fikir or peghah otak , mana dimana bila macam mana apakah tempat atau perkara yang ingin dilakukan nanti , aku update sikit-sikit je dulu. Lama-lama nanti jadi bertambah banyak lah kan. Miahahaha.

Note : Entry nih untuk diri sendiri a.k.a syok sendiri. Tapi , apa salahnya nak share dengan korang kan. Boleh aje korang nak share pengalaman dengan aku. Suggest-kan tempat/perkara yang menarik kat sini. Or , kalau ada yang tak nak baca , boleh tutup mata. Dan , entry ni akan jadi bertambah-tambah panjang jika aku rajin update and tetiba je banyak benda yang aku nak buat bila ada DUIT lebih sikit nanti. Meh meh meh~

Kata nak jadi traveller kan...

THINGS TO DO

Water rafting

Water rafting!!!!!! Pernah nampak satu entri blog ni kat Perak ade. Nanti bila rasa nak pergi , baru cari tempat tu. Miahahaha. Syoknyerrrrr.

Paintball.

Tak pernah main paintball lagi. Main dalam hutan mesti lagi best kan.. Baru rasa mencabar habes time tu. Serangggg!!!!

Skydiving (indoor).

Yang outdoor punya pun nampak best dan gempak. Meh meh mehh.

Roller coaster ( Taiwan )

Oh yeah. Apa salahnya dalam banyak-banyak roller coaster kat dunia nih. Kita try satu aje. Ye dok? Miahahahaha.

Bungee jumping

Nih pun aku nak try. Kalau boleh, buat dekat yang bawahnya ada air (tasik contohnya) , selamat ahhh sikit. Paling-paling pun gua jatuh dalam air. Meh meh meh~

Skytrex Selangor

Haritu ade plan nak pergi dengan member , atas sebab-sebab tertentu planning tersebut biar cenggitu je. So, nanti kalau ada peluang , gua nak ke sana. Credit SINI. Dia ada pakej tertentu , inshaa Allah nak try semua game kat situ.


PLACES TO GO

Time Capsule Retreat , Sungai Lembing , Pahang.

Okayy ni aku baru tahu. Tadi time nak cari gambar aku ternampak gambar capsule a.k.a hotel paip nih. Tak tahu pulak benda alah ni ade dekat Pahang. Okay okay , masuk bucket list terus!! Heheh. Credit SINI.

South Korea

Cara orang-orang Korea nih promote negara dorang memang terbaik ahh. Nak nak , orang macam aku yang jenis layan k-drama , k-movies dengan k-shows nih lagi lah rasa membuak-buak nak ke sana. Bila layan benda-benda macam ni, secara tak langsung dorang akan jamu mata aku dengan tempat/pemandangan cantik yang ada di Korea. Perghhh , bila layan Family Outing... Running Man.. lagi lah kau rasa geram!! Aku rasa , kena stay kat sana 2-3 tahun untuk jelajah semua tempat-tempat cantik kat sana. Ekekee.

South Island , New Zealand

Lepas baca entri tuan blogger INI , terus rasa nak pergi ke sana. Tengok air dia.. Jernih wehhhh. Setiap gambar yang di-post oleh tuan blogger sangatlah cantik. Tenang dan mendamaikan.

p/s: Ade banyak lagi.. nanti-nantilah ( ni pun dah dekat dua jam aku cari gambar, pikir sambil layan k-drama ). Aku akan update entry nih dari semasa ke semasa. Syok jugak eh berangan nih. Hikhik.
Credit : google images

Okayy bye.




Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, October 27, 2014

4 CPUV baru

Assalamualaikum w.b.t


4 CPUV baru dari nuffnang lagi. Yeayyyy. Terima kasih sebab sudi bagi CPUV kat blog yang biasa biasa aje nih. Terima kasih kat viewers yang selalu tak jemu datang singgah..hehehe.


Aku ada satu cadangan , apa kata setiap hari korang datang singgah dua kali sehari? Miahahaha.

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Ada berani??

Assalamualaikum w.b.t

Cerita kali nih berkait jugak ah dengan Running Man. Pengaruh RM jugak sebenarnya.. Act, aku nih boleh dikatakan takut tinggi. Takut yang boleh dikawal *eh minah ni, semua benda dia boleh kawal*...

Aku takut tinggi , tapi aku suka pergi tempat tinggi. Guane eh? Haha. So far , aku tak pernah main lagi benda-benda macam ni. Aku rasa aku tak pernah main mana-mana roller coaster , sama ada kat funfair atau tempat-tempat lain.


Oh yeahh. Ini adalah episod RM212 di mana, hanya member dan guest tertentu sahaja yang dikenakan hukuman naik benda nih kat Taiwan sebab kalah dalam game. Dah la yang kalah tu semuanya takut tinggi. Hahaha.

Dan.. aku teringin nak naik benda alah tu. Ekekeke... Tapi kena lah ade geng, memang tak la aku nak naik sorang sorang. Takkan ku lupa peristiwa di TS dahulu. SINI.


Gambar dekat. Aku ingatkan roller coaster yang tegak macam ni tak wujud sebab bahaya , rupanya ada jugak erk. Tengok reaction dari RM members cam gempak je. Hehe. Well , Wana cakap dia berani. So, nanti boleh lah ajak dia main game nih sama-sama. Ekekek. Kita tengok macam mana yer. Hoho.


Yang nih dekat Korea. Episod RM211 , nampak macam kayu kan? "Kukuh ke tak kukuh ni?"-hehe. Yang ni Jaesuk dengan sorang guest main.

Part Gary dengan Ailee main pun best gak. Makin kecil landasan tu, aku rasa makin bahaya. Bukan leh caya sangat kat benda benda cenggini. Hahaha. Safety first kan? Seronok nombor dua. Huahaha.


Yang ni dekat Malaysia. Genting Highland - Space shot. Dulu aku pergi genting masa aku kecik lagi , so tengok dari jauh je la. Pulak femly aku pun jenis takut tinggi. Takde sape nak teman. Hahaha.

Inshaa Allah , semua ini ada dalam bucket list. Miahahaah. 
Kumpulkan keberanian anda dan... DUIT.
Anything is possible if you have money. Betul tak?

So, korang nih jenis takut tinggi memang tak akan naik benda-benda macam ni OR
suka sangat dengan benda-benda camni?? Kalau ade pengalaman boleh share...heee.


Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Sunday, October 26, 2014

Law presentation

Assalamualaikum w.b.t


Thank you for your great cooperation Agnes. Heee. Sayang lebihh.

Since Part 1 lagi , Agnes selalu aje jadi partner aku. Tak kira lah berdua , bertiga or berempat. Obviously aku memang mudah rapat dengan member dari bangsa-bangsa lain.

Haritu kami jadi partner untuk presentation kos Law. Opkoz aku gabra lebih sebab.. 
"...tengok lecturer la..."

Madam takde lah garang or annoyed sangat. She's the best. Banyak benda yang aku belajar dari dia , semua story life dia aku suka dengar. And aku rasa , aku je yang paling over nak gelak fasal ceghita dia. Setiap butir penyampaian tu bagi aku kelakar dan comel. Hehe.

Berbalik kepada cerita presentation haritu..mujurlah kami berdua ni group second round. Jika dah takdir group aku present masa first round.. hmmm , menangislah dari pagi sampai besok petang. Admit , aku memang tak prepare sangat masa tu. Untunglah dapat second week , memang prepare habis habisan.


Pui. Walhal aku dengan Agnes bertungkus lumus pagi tu practice sama-sama sebelum present petangnya. Lepak library... hafal itu ini. Then , tetibe library tutup pulak pukul satu. Keluar pergi kafe berdekatan sampai beralih meja tiga kali. Terkena tempias hujan. Masa hujan lebat , hafallah kuat-kuat sebab takkan ada sesiapa pun yang dengar. Haha.

Then, hujan berhenti. Kafe pulak bertambah bising. Masuk library semula , menghafal dalam library sebanyak yang mungkin. Yang cuaknya presentation tu ada had masa. Lima belas minit je. Kalau terlebih kena potong markah 1. Satu markah tu sangat berharga okayy adik-adik sekalian.

Akhirnya... selesai je presentation, hati ni lega sangat.
Tak tahulah bagi madam oke atau tak. Yang penting , kita dah cuba yang terbaik.
Kan? Kan? Kan?

Pernah tak korang rasa berdebar cam aku jugak? Actually, semua jenis presentation buat aku berdebar. Masing-masing nak buat yang terbaik kan. Mesti lah cuak sehh.

p/s: Entry ni dah lama taip. Baru nak publish. Heee
Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Friday, October 24, 2014

Senarai Peserta Segmen Blogger Cergas

Kepada anda yang belum join tu , meh join sini meh. Klik banner kat sidebar kiri tu.


TAMAT : SEBELUM 1 NOV
Assalamualaikum w.b.t

Terima kepada semua rakan bloggers yang sudi join segmen aku yang mudah lagi simple ni. Sayang korang.. muuuuaaaccxxx *pui*. Terima kasih sebab memudahkan aku untuk blogwalking. Hehe.

Nah. Jom kita blogwalking kat blog kat bawah-bawah ni pulak.

UPDATE 29 OKTOBER

1. http://fiqadira.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
2. http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
3. http://sitisyilah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
4. http://www.safirulamar.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html
5. http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

6. http://www.liyanalunia.com/2014/10/segmen-blog-cergas-dan-santai.html
7. http://fitri1986.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
8. http://www.ayuinsyirah.my/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
9. http://blogcikbelbel.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
10. http://tizz-tiranah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

11. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-cerdan-dan-santai.html
12. http://chipmunkandbarney.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
13. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
14. http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
15. http://fatinifattah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

16. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
17. http://remajarianggg.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cerdas-dan-santai.html
18. http://petite-snippet.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
19. http://ceritaejoy.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html
20. http://rainbowneon.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

21. http://nadiasyakila.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
22. http://diaridandelion.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html
23. http://ummiammararif.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
24. http://smilingsafieqa.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
25. http://aliss-farhana.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

26. http://kasut-rantau.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html
27. http://umikasum.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
28. http://miamorzafirah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html
29. http://najihahawanbiru.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
30. http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

31. http://nadiaisyiyooo.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html 
32. http://stupidity-zone.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html
33. http://ziraleeyas.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
34. http://ilhamdatangdarihati.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html
35. http://rim-yeanna.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

36. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
37. http://loveneddy.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
38. http://dianeeya.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
39. http://aunidenovella.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
40. http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

41. http://schazjohari.blogspot.com/2014/10/sehmen-blogger-cergas-dan-santai.html
42. http://mrssempoi.blogspot.com/2014/10/segmen-cergas-dan-santai.html
43. http://fisha-azlina.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
44. http://amysigadisweird.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
45. http://qieyla4everstory.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

Cepat join cepat join. Meriahkan lagi segmen nih.
Jom blogwalking ghamei ghamei.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, October 22, 2014

Segmen Blogger Cergas dan Santai

Assalamualaikum w.b.t

Kau rasa kelakar dengan tajuk segmen aku? Gelak lah puas puas , pastu jangan lupa join. Heheh.


Sehari dua ni aku try ah blogwalking , apa yang aku perasan.. mostly banyak blogger dah tak aktif. So sad. So, aku sangat memerlukan bloggers yang masih aktif, cergas dalam berblogging untuk join segmen aku nih. Supaya senang lah aku nak blogwalking and baca entry-entry yang up-to-date lagi best dari tuan blogger sekalian.

Kenapa santai? Sebab aku ada sediakan beberapa soalan yang santai untuk korang jawab. Miahaha.
Harapnya segmen ini menariklah bagi korang untuk join kan. So, cekidaut the terms.

The Terms.

a)Copy banner di atas dan link kan terus ke entry aku ni , tajuk entry 'Segmen Blogger Cergas dan Santai'.

b)Jawab TIGA soalan kat bawah ni dengan santai.....sangat~~~  ( Option : Nak jawab pun boleh , tak nak jawab pun okay. Entry kosong pun boleh, asalkan you join buat entry and link kan terus ke blog I. Mudah kan? )

c) Tinggalkan link entry anda di ruang kotak komen SEBELUM 1 NOV. Nanti aku akan listkan dalam satu entry.

1. Currently , lagu/movie/buku/novel apakah yang menjadi kegemaran korang? Citer lah sikit kenapa you suka benda alah tu.

Eg; Sekarang nih ade 4 lagu yang aku suka , tapi nak citer yang satu ni je. ( Bukan tak nak pilih lagu lain.. tapi takde lagu omputeh, melayu, thailand, jepun, tamil or etc yang menarik hati. Hehe )

Song Jieun – Don’t Look At Me Like That. >LINK<

Lagunya bergenre ‘horror ballad’ gitu. If you all tengok MV dia , rasa macam horror sikit laa. Tapi bila tengok lirik lagunya. Ianya mengenai cinta yang tidak diterima oleh masyarakat. A very nice song dan lirik dia.... hmmmm. Bila try bayangkan kisah cinta berdasarkan lirik lagu tu. Sedih. Ke aku yang terlebih beremosi? Hehe.

2. Suggestkan SATU link blog yang kamu suka/selalu lawati. Kenapa? ( sebaiknya, suggestkan blog kawan sendiri ke. Blog yang dah femes amos tu semua dah tau dah kewujudannya. )

Notes :  ( Option : Nak jawab pun boleh , tak nak jawab pun okay. Entry kosong pun boleh, asalkan you join buat entry and link kan terus ke blog I. Mudah kan? )

3. Dalam banyak-banyak entry yang pernah korang post, pilih entry yang korang rasa "Inilah entry yang memang aku nak setiap orang baca!!!" , share kan link post tersebut. Sebab nanti aku nak baca and komen. Entry yang berunsurkan pengajaran/tips sangat digalakkan.

Aku pilih entry ni. > Kisah Ita < Aku harap citer yang aku share tu dapat memberi pengajaran buat readers semua. 

Selamat join segmen aku nih. Hope ramai lah yang akan join dan meriahkan segmen nih.
Nanti , aku akan listkan senarai peserta yang join Segmen Blogger Cergas dan Santai ni. Senanglah semua nak blogwalking pas ni. Hoho.

Tips : Mostly , yang terawal join mana-mana segmen/giveaway/contest nih benefitnya lebih sikit sebab ramai orang akan terus klik link untuk ke blog dia. Kan?? Dah tu? Jangan lengahkan masa. Terus join buat entry lekaihhhh!!

*secara tak sengaja , aku nak promote lagu Boyfriend yang baru jugak -WITCH-*

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, October 21, 2014

End of Sem 5!!!

Assalamualaikum w.b.t

Hoyeahh hoyeahh. Tamat sudah Semester 5 wa dengan geng-geng gua di Tapah ( ade satu sem je lagi ). Alhamdulillah. 7 subjek kot sem nih. Paling banyak dalam sejarah uni life aku.

Yang sakitnya , tiga paper subjek AIS nak harung terus satu sem ni la. Sakit sangatt. Stress. Penat semua ada. Tapi , itulah tugas anda sebagai seorang student. Nak berjaya memang kena susah susah dahulu.

Doakan kami semua dapat result best best.


Macek-macek yang banyak membantu aku dalam semester kali nih. Paling annoying , paling menyakitkan hati dan terbaik. Memang bagi kat dorang lahhh. Terima kasih untuk semuanya kawan-kawan. Tanpa korang lead aku , tak mungkin aku dapat apa yang aku achieve sekarang. Bukan soal pelajaran je , banyak hal lain yang aku dapat belajar dari pengalaman korang semua.



Paling annoying. 
Membahan orang , kenakan orang , loyar buruk nih memang kasi kat dorang lahh. Dapat pulak macam aku , hmmmmm. Memang lahhh. Imagine lah kan, waktu nak bangun sahur, semua orang mestilah mamai takde mood nak bercakap. Tapi bila dengan dorang ni , cukup forum je waktu sahur korang rasa nak tunggang terbalik je bilik tuh. Terima kasih.

Paling menyakitkan hati. 
Semua manusia tak sempurna. Selalu aku tanam benda tu dalam hati. Kadang.. manusia tu lebih kat sini , kurang kat sana. Lebih kat sana, kurang kat sini. Aku terima. Inshaa Allah.


Yang pastinya aku nih memang tak boleh nak study satu bilik dengan dorang. Sebab dorang nih bising. Aku memang tak boleh nak fokus kalau study ramai-ramai. Aku rela ulang alik dari bilik aku ke bilik dorang. Haha.

Kadang-kadang dorang ni memang kuat drama. Sampai aku pun join sekali jadi watak jahat. Kuikui. Watak jahat memang dapat kat aku ahh citer dia. Paham dah. Hehe.

Time aku rasa nak give up.. mereka.. "Janganlah pikir macam tu. A! A! A!"

Terus aku masuk bilik , study lagi. Hmmm. Roommate aku pun bagus jugak. Nantilah aku buat entry lain pasal dia. Miaaahaha.


Alhamdulillah. Semua lecturer kiteowang best best belaka. Walaupun ade yang annoying sikit. Tapi takpelahhh.. Siapa lah saya nak dibandingkan dengan mereka semua kan.

Thank you madam, miss, sir dan ustaz.


Thank you semua.
Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, October 20, 2014

CPUV Bulan Oktober

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah , sekali lagi rezeki masih melekat dekat atas bawah kiri blog nih. Opkoz wa takkan lupa u ols yang suka nau jenguk jenguk blog kita kan.



Nampak iklan macam ni time bukak blog kitaa , rajin rajinkanlah klik iklan kitaa okayyyy.
Thank you nuffnang.
Okbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Sunday, October 19, 2014

Alhamdulillah , thanks to you.

Assalamualaikum w.b.t

Hoyeah hoyeah. Kita dah masuk cuti semester yang keempat. Alhamdulillah berakhir sudah semester 5 gua bersama member member lain. Tak rasa nak citer pape perkembangan lagi. Cuma nak bagi tahu ni....


Terima kasih kepada pihak nuffnang dengan u olss yang selalu klik klik iklan kat blog kitaa ni. Lepas nih boleh la klik klik lagi yer dan rajin-rajin lah diri tu kunjung ke sini.

Tak silap aku , masa aku sedang sibuk study untuk final. Mak call aku bagitahu fasal ni.
"Akhirnyaaaaa.....", hakhak.


Muuahh muahhh. Fyi , ini adalah check pertama yang aku dapat hasil dari ber-blogging. Ye ye, dah lama aku berblogging cuma sejak akhir-akhir ni je aku macam merajinkan lagi diri ini untuk berkenalan dengan blogger blogger lain. Rajin ber-blogwalking laaa kekdahnyaa.

Inshaa Allah , akan datang ni sambil aku post entry fasal perkembangan aku, aku akan ceritakan or sharing pape yang bermanfaat untuk kebaikan bersama dengan korang. Saling berkongsi lah yer. Sekali lagi kitaa ucap terima kasih. Kamsahamnida.

p/s : Lepas ni macek Zati akan rajin update blog! Hoyeahhh. Macam banyak je benda nak citer kan.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.