HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, December 30, 2014

My December Playlist #2014

Assalamualaikum w.b.t

Oh yeahh. Ada part yang seterusnya lah.. Heeee.. Moh tengok , lagu apa yang kerap aku main dalam playlist aku untuk bulan nih.

1. Knock knock // Elizabeth Tan

http://my.shareddis.com/p/9pIae

First time aku dengar lagu ni kat tv3 lah. Kan ade certain iklan nak tunjuk citer-citer baru , lagu ni jadi background music dia. Korus dia best kot. So, aku tanya lah adik aku ni lagu apa , dia cakap dia tak tau. At last , Inaz jugak yang bagi tahu aku tu lagu Elizabeth Tan. "Oooohhh....".

Aku suka suara dia dalam lagu ni. Lagu Anak Muda yang asyik dok ulang tayang kat tv3 tu pun best jugak. Eh, berbalik kepada Knock Knock punya lagu ni , cara Eli nih nyanyi unik sikit lah bagi aku. Hoho. Lagu pun best boleh layan. Aku suka. Hehe. Pokoknya memang aku suka layan lah. Hehe.

Link : Live performance ǀ See the Lyrics

http://my.shareddis.com/p/9pIae 
Eli & Soyu ( SISTAR ) ni muka lebih kurang kan? Okay itu je nak cakap. Haha.

 2. Kihyun // Hyeya ( Original by Alejandro Sanz // Y Si Fuera Ella )

http://my.shareddis.com/p/9pIae

 Sekarang ni aku tengah layan survival show NO.MERCY kerjasama antara MNET dengan STARSHIPent. Opkoz lah aku akan tengok sebab SISTAR ade okayyy ( Hyolyn & Soyu jadi judges ). Kuikui. Masa mula-mula nak tengok ni aku tak pilih bias aku lagi. So, kita layan EP 1 terlebih dahulu , yang ada eng sub lah ( currently dah masuk EP 3 ).

Dok layan para jejaka ni nyanyi , ada satu part tu peserta gambar di atas , dia nyanyi lagu best. Tambah pulak dia nyanyi pun sedap. So, aku pun suka lah lagu ni. Weee... Asalnya lagu ni adalah milik Alenjandro ( tak pastilah Mexican or Spaniards or apa-apa je lah ). Tapi , SHINee Jonghyun dah ubah lirik lagu asal kepada bahasa Hangul ( Korean punya language lah ). Sedap tau. Try lah dengar.

*dah google , Alejandro ni orang Spain daaa..

Link : Live performance by Kihyun ǀ Live performance by SHINee Jonghyun ǀ Alejandro Sanz // Y Si Fuera Ella ǀ See the Korean Lyrics




Enjoy.
#prayforMalaysia
Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, December 29, 2014

Seratus satu kegunaan baju perkahwinan si bekas isteri

Assalamualaikum w.b.t

Tadi sambil aku klik web sana , klik web sini. So, aku terbaca satu tajuk ni "101 Uses for ex-wifes wedding dress". Oh.. menarik sungguh tajuk itu. Jadi, aku pun bukak lah nak tengok apa maklumat atau isi kandungannya kan... Inilah diaaa...

 

Boleh digunakan sekali lagi untuk main kahwin-kahwin kat halaman rumah. Ubah suai sana sini sikit. Jadi lah baju yang BARU! Tadaaaa!!!

 

Jadi baju alas masa nak gunting rambut. Kreatif sungguh!!

 

Jadikan ia sebagai alas pokok krismas. Boleh letak hadiah banyak-banyak atas baju kahwin tu. Hehe

 

Idea jadikan sebagai papan meluncur pun bagus jugak ni. Mesti lagi laju 10 kali ganda. Zupp zupp gitu!

 

Selain baju askar , wedding dress ni jugak boleh diguna pakai untuk penyamaran di musim salju. Bagus sangat idea kau Jemah oi!

 

Thorbaik!! Baju kahwin jadi alas masa kita nak baiki kereta pun adalah idea bijaksana. Maklumlah, kat rumah takde surat khabar or kain buruk nak buat lapik. Good!!

 

Nak buat lap-lap kayu golf pun adalah idea yang bijaksana. Mesti shining + glowing masa nak buat pukulan nanti.

 

Bijak! Bijak! Dengan menggunakan baju kahwin ni sebagai kain pengilap kasut memang cerdik!

 

Kalau dah mahal sangat alas meja kat luar tu. Baik amik baju kahwin ni buat alas kan? Sempoi!


 The best part ever!!! Boleh bawak main dengan pet kesayangan lari sana sini!! Lagi kukuh dan teguh.

Hahaha. Apa perasaan korang bila tengok gambar ni semua? Aku suka yang last pic tu. Kuikui. Apa yang aku boleh tafsirkan or buat konklusi sendiri daripada gambar ni semua... "Nampak sangat dia ni takde kerja and frust sangat dengan ex-wife dia. Hikhik."

Tapi.. ni dikira sebagai kreatif sangat. Aku suka dengan idea dia nih. Hehee. Actually, ada banyak lagi kegunaan dia.. refer SINI untuk tengok lagi gambar-gambar yang lain. Hahaha.

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, December 27, 2014

Petua bebas jerawat


Assalamualaikum w.b.t

Jujur lah aku cakap, aku ni memang takde masalah pasal jerawat sangat nak dibandingkan dengan tiga lagi adik-adik aku yang lain. Mmmm..well.. *ceh poyo*. Jeragat tu ade la sikit.. keturunan kot yang ni. Tapi, kita tak nak bercakap soal jeragat sekarang ni , nak citer je macam mana nak buat muka kita ni bebas jerawat.

Ni petua mak aku la.. katanya atuk aku pun pernah buat. Benda nih dah lama, cuma aku fikir dan fikir.. perlukah aku share? Ade part yang kelakar lah untuk diceritakan disini. Hmmmm. Teruskan baca lah kaum hawa sekalian. Kita open okay?? Be open minded. Petua orang tua ni kan selalunya menjadi.. bila mindset kita betul. Wakakaka..

Dulu masa aku form 2 kot, aku stress kalau ada 2-3 jerawat muncul kat muka. Baru dua tiga kan? Aku tak fikir pulak macam mana perasaan remaja perempuan ataupun rakan sebaya yang mengalami masalah lagi teruk daripada aku. Yang penuh kat muka tu... hmmm.


So, mak aku suggestkan yang ini.
"Masa mandi tu, cuci seluar dalam bersih-bersih , pastu lap dekat muka. Biar jerawat tu malu nak keluar."
Haaa sudah!! Reaction aku mestilah.. "Eeee...mak ni." Tapi memang betul per, dalam sanggup tak sanggup tu aku turutkan jugaklahh... tapi selepas seminggu dua baru aku try petua tersebut. Eh, barang sendiri kot.. kau nak geli ape? Kan dah cuci bersih-bersih?

"Mmm yela.. tapi..."
Dua kali tau aku buat. Lepas tu tak buat dah. Hahah. Hasilnya?? Aku bebas jerawat , cuma sebulan sekali je jerawat tumbuh. Itu petanda bulan mengambang lah. Hooooo..

Kepada yang banyak tu, kena buat banyak kali lah kot kan? Korang rasa macam mana?
Lagipun sekarang nih dah macam-macam produk kat pasaran yang boleh ditelan, diminum, disapu bagai. Kena pandai pilih lah supaya tak memberi kesan yang buruk kepada diri sendiri. Chiawwwww.

Pics credit to : HERE
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Friday, December 26, 2014

Somtam lover

Assalamualaikum w.b.t


Apakah itu Somtam?
Sejenis makanan dari Siam yang berasaskan betik muda. Tu lah main ingredient dia tau. Nama mudahnya kerabu betik lah.Aku start suka makan Somtam ni masa aku duduk kat Kuantan dulu , abah ada bawak pergi makan kat belakang Cowboy , nama kedai tu H.Lidah.

Sedap tau Somtam dia. Dihidangkan bersama kangkung segar masa tu. Dari aku yang tak suka makan sayur hijau. Terus aku jadi suka. Sedap tau. Try lah rasa kalau nampak Somtam ni ada dalam menu list.

Rasa dia ni.. ada masam, ada manis, ada pedas, ada masin. Dalam tu ada udang kering, kacang panjang, tomato, kacang tanah dan cili. Wowww.

Tapi tengok orang jugak lahh. Tak semua pandai buat Somtam tau. Boleh google ye sapa yang nak resipi tu. Heheh

#prayforpantaitimur
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, December 25, 2014

Berendam di Hotspring Sungkai , Sg Klah

Assalamualaikum w.b.t

Dua minggu selepas masuk semester baru ( semester akhir actually ) , kami ke Hotspring Sungkai , Sg Klah... yooohoooo. Sebenarnya , bila dah semester akhir ni, jadual dah tak pack sangat tapi jangan terlebih enjoy pulakk. Disebabkan lapang sangat , dan duit pun baru masuk. Moh ler kita berendam-rendam dalam air panas yer. Actually, memang dah lama sangat dah aku nak ke sana. Tercapai jugak akhirnya...hewhew. #girlsdayout


Semua muka bajet poyo sikit. Miahahaa. Ploles kau semua jahh.


Jujur ku katakan , tempat ini sesuai sangat untuk orang yang sudah berkeluarga yang ada anak-anak kecil untuk bermain , bersantai dan bermandi-manda kat sini. Tempat ni memang santai gilaaa. Untuk remaja macam aku dengan geng-geng yang suka water games memang rasa tak puas lahh. Haha.

Ye laaa.. gelongsor panjang ada satu. Gelongsor pendek ada satu. Yang satu tu aje aku dengan geng main banyak kali jugak lah. Sekali main ada la 6-8 kali turun naik. Tak puas punya fasal. Haha , tak adventure katakau.. Siap gaya superman lah kiteowang buat (aku lah yang paling semangat nak super superman bagai , hehe ). Bagi game tu nampak lebih menarik untuk main. Hahah.

Air Panas. Kat situ banyak lah kolam air panas. Ada yang suam-suam... ada yang panas gilaaaa. Semuanya aku try masukkan badan dan kaki. Relax.... Tenang aje. Duduk dalam air panas pun boleh buat kiteowang berpeluh jahh oi. Ramai orang melayu dan chinese yang datang sini.



Tak best lah kalau kau tak merasa untuk merebus telur kat sini kan. Padahal rasa dia sama je macam kau buat kat rumah, tapi sedap lagi buat kat rumah agaknya. Haha. Tapi takpe.. inikan pengalaman. Kalau anak cucu kau tanya.. jawab lah , "Nenek dah pernah merasa benda ni semua..", uhuk uhuk batuk batuk.

Pacek-pacek yang jaga entrance tu ramah gilaa. Mungkin sebab geng-geng anak dara datang untuk bermandi manda. Tu yang mulut ringan kot? Haha. Jenuh nak melayan dorang ni. Nak pergi mandi pun tak senang, nak balik pulak apetah lagi. Heheh. Inshaa Allah , ada jodoh saya bawak suami dan anak-anak ke sana lagi yer pacek. Hoho.

Harga tiket untuk dewasa : RM12
Kanak-kanak : Below RM12 *aku lupa laa... RM8 kot..ntah la*

Overall... tempat cenggini memang sesuai untuk orang yang sudah berkeluarga. Nak santai-santai dengan family. 

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, December 24, 2014

Hey Wednesday : Planet of the Ape

Holla.

http://nineteencapri.blogspot.com 

That's my unnies. From sexy to .... ???
LINK untuk tengok video nih. Hehe

Their transformation.. aigoo

 

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

CPUV Maggi Royale

Assalamualaikum w.b.t

http://nineteencapri.blogspot.com

Thanks untuk CPUV yang baru nih. Sukaaaaa.
Alhamdulillah.
Klik-klik ye semua.

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, December 23, 2014

Segmen 5 Aplikasi Android Pilihan Saya

Assalamualaikum w.b.t

Thanks sangat kepada yang tag , iaitu Nurhafzan & Zafirah. Aku dah lama tak join segmen cenggini. Sekali sekala boleh la join. Tu pun aku rasa... entah la.. *baru bangun tidur. So... tak boleh fikir sangat. hahaha*

Apps pilihan kan? So , apps yang aku suka lah kan? Disebabkan ruang internal aku yang cam hampeh. So, memang tak banyak lah apps yang menjadi pilihan disini. Semua yang aku suka perlu disimpan kat internal memory. Ishhh , leceh la.

1. Instagram

http://my.shareddis.com/p/9mnWg 

Oh yeah. Aku memang suka apps nih. Sebab nya .. aku boleh tengok updates dari kengkawan aku. 
Tengok dorang pergi jenjalan mana. Lagi , aku boleh tengok updates dari STAR1 ( Sistar fans ) yang selalu update gambar dorang. Hehehe. Aku tau.. ada antara korang yang suka ber-instagram jugak kan... 

Tapi pandai-pandai lah guna. Jangan disebabkan sebilangan kecil itu, satu jumlah besar rakyat Malaysia ( terutamanya perempuan ) naik sekali namanya sebab gilakan Charly Chappuis punya fasal. Oopss!

2. Twitter

http://my.shareddis.com/p/9mnWg




Yang kedua feveret opkos lah twitter. Tempat nak luah-luah perasaan ( especially bila bengang or tak puas hati ) kat sini lah. Hahaha. Teringat masa dulu-dulu nak belajar guna twitter *2010*. Siap tanya member macam mana nak guna. Kelakar sehh.

Kat sini jugak aku boleh tahu fasal perkembangan aktiviti Sistar dengan lebih pantas. Whooohoo!!

3. Clean Master

http://my.shareddis.com/p/9mnWg


Clean Master nih bapak@adik aku yang suggestkan. Phone nih macam komputer jugak kan. Ada masa dia perlu jugak dibersihkan. Buang-buang sampah yang tak berguna. Cepat aje kerja pembersihannya. Aku suka. Thank you clean master!

4. App 2 SD

http://my.shareddis.com/p/9mnWg

Suggested dari adik lelaki aku jugak. Yelah, kalau tak de benda nih. Semua apps akan melekat kat internal je. Dah la internal memori kecik je. Apa-apa apps yang boleh dipindahkan kepada SD Card , apps ni akan bantu anda untuk memindahkannya secara automatik.

5. Memo

http://my.shareddis.com/p/9mnWg 

Satu-satunya apps yang tersedia ada dalam smartphone daripada yang 4 di atas. Memo ni bagi aku bagus tau. Dan aku memang memanfaatkan Memo nih sepenuhnya. Kat situ la buku tiga lima aku (555) , peringatan aku, tempat aku simpan notes kecil-kecil. Apa-apa ajelah benda yang aku rasa aku nak tulis and simpan kat situ. Mudah sebab aku tak perlu install bermacam-macam apps yang melambangkan setiap function yang aku perlukan. Hehe.

Selain itu.. yang aku suka jugak.. ruang Gallery , Music, Clock, Youtube... Hahaha.
Maaflah sebab takde ape-ape apps yang gempak yang aku boleh share kat sini. Heheh.

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, December 22, 2014

Cerekarama TV3 : Sedalam Mana Cinta


Assalamualaikum w.b.t

Hari sabtu yang mana tah ( dah lepas dah la ) , slot Cerekarama di TV3 ada menayangkan cerita Sedalam Mana Cinta lakonan Izzue Islam, Uqasha Senrose dan Faralyana Idris. Sebelum ni tak tahu pulak Cerekarama setiap Sabtu dah bertukar siaran dari jam 10 malam ke 9 malam. Noted.

Masa tu aku takde lah berminat sangat nak melayan cerita-cerita kat tv nih. Housemate lah yang layan cerita ni masa tu. Aku masa tu tengah sibuk kat dapur masak lauk sendiri. Di pertengahan cerita lah kot aku start layan sambil makan-makan. Asalnya tengok-tengok gitu je... dah lama tu terpaut pulak. Maklumlah.. Izzue Islam kan handsome! Hahahaa. Aku bukan lah fans dia.. tapi muka dia handsome. Okay itu je.

Meh aku nak citer sikit apa yang aku rasa bila aku tengok cerita nih.

Hint 1 ; Im tearing okayyyy. Masa ending dia tu..... sedih...
Sedih tau cerita nih. Pengorbanan seorang suami ( Ashraf ) terhadap isteri yang tercinta, Zaliya. Dalam masa dia nak tolong isteri dia , situasi yang tidak di duga berlaku membuatkan dia terperangkap untuk berkahwin satu lagi. Watak si suami ni baik sangat sampai buat aku menangis wehhh. Sedih gilaaaa...
 Kepada yang belum tengok , sila lah tengok. Banyak moral value yang korang boleh ambil dari cerita nih. Takde watak antagonis yang akan membuatkan korang rasa menyampah. Kasihan lagi ada lahhh...

Ni link dia untuk download pun boleh. HERE.

Sangat-sangat suggest-kan untuk korang tengok cerita ni.

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, December 20, 2014

Dubu Dubu @ Nu Sentral

Assalamualaikum w.b.t

Nak balik cuti mid sem awal punya fasal , ku gagahkan jua mengajak Paen untuk temankan aku makan kat Dubu Dubu nih. Almaklumlah... kalau dah kpoppers tu , mesti lah nak try benda-benda macam ni kan? Nak jugak fer-feeling makan makanan korea nih.

Lets cekidaut!


Ini lah dua jenis makanan , dua jenis air yang kami order haritu.

Tteokbokki ( korean rice cake ).
Bagi aku lahh kan.. Menyesal aku order benda alah ni.. Haaaha. Memang langsung tak kena dengan taste aku. Rasa tteokbokki yang kenyal-kenyal ( susah nak kunyah ) membuatkan aku tak suka nak makan benda alah ni. Lahai... rasa pedas? Tak ade langsung! Kat mana pedasnya? Teringat Song Jihyo makan tteokbokki nih ( dalam Running Man) .. macam pedas sangat je *sebagai orang yang makan pedas, aku sedikit kecewa*.

Chicken soondubu jjigae ( spicy chicken soft tofu stew ).
Tawar. Sorry... Hmmm.. tak tahu lah nak komen macam mana. Kiteowang just korek ayam je.. ye lah.. dah order. Takkan tak nak habiskan.. kiteowang jugak yang bayar. Bukannya orang lain.

Aloe Vera Punch.
Pilihan yang selamat. Antara semua minuman yang ada dalam list , aku rasa ini lah yang boleh buat anak tekak aku segar. Kuikui.

Nasi dia pun biasa-biasa je. Total bil untuk dua orang termasuk services + tax ; RM51 something.


Peneman untuk makan malam itu. Hehe , thanks Paen.
Untuk datang kali ke dua?? Hmmmm.
Not very highly recommended. Entah la.. mungkin lain tempat.. lain rasanya.. lain chef nya.. Haritu lalu Dubu Dubu @ Mid Valley , penuh aje orang dalam tu.

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, December 18, 2014

CPUV Dec Maybank

Assalamualaikum w.b.t

#quickupdated


Alhamdulillah. Dari Maybank pulak kali ni. I lap you jugak lahhhhh!! Heheh.
Thanks. Dan... nanti start cuti midsem ni kita reply balek komen u olss semua. Kamsahamnida.. ekekeke...

Okay bye.
Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, December 16, 2014

Starship Entertainment Stan (fan)

Anyeonghaseyo. Holla holla (Note ; time to fan girling~~ korean mode is turn on )

As you know ( if you know la ) , aku ni boleh digelar sebagai kpopper (peminat K-pop). Tak dinafikan , SNSD a.k.a Girls Generation yang bawa aku ke dunia K-pop , padahal masa tu aku ni curious aje dengan lagu dorang , tup tup terus jadi fans since 2010. Hahaa. Then, lama-lama tu aku pun start minat groups lain macam Wonder Girls, Super Junior, Big Bang, CNBlue ,  2PM, 4minute, BEAST, 2NE1, FT Island, T-Ara, Kara and ada la beberapa lagi. Kebanyakannya aku minat sebab lagu dorang je , bila dah suka dengar satu lagu tu automatik aku akan suka groups yang nyanyi lagu tu. Memang selalu macam tu.

Nak sentiasa mengikuti updates fasal K-pop nih aku selalu tengok news dorang dekat Allkpop.com , sebelum tu aku layan Daily K-pop , tapi kat situ tak banyak feedback. So, sampai sekarang aku scroll kat situ je. Satu website je senang, tak payah banyak-banyak. Susahh..semak... ekeke.

Kalau korang kpoppers yang ambil tahu jugak hal-hal macam ni , ramai fans mesti nak label diri sendiri SM stans la.. YG stans la.. JYP stans laa.. Antara 3 company besar yang produces kpop groups yang famous.. Sebab aku minat SNSD sangat-sangat dulunya , so aku lebih sokong artis yang ada dalam SM company la. Bila dah minat Big Bang.. aku jadi YG stans pulak. Bertukar-tukar macam tu laa. Macam lalang..kuikui.

Tapi , sejak aku terbeli CD RM5 kat kuala... Aku bertukar arah dari SNSD kepada SISTAR. Asalnya beli cd tu sebab SNSD jugak. tapi kat belakang-belakang tu ada satu lagu SISTAR - Push Push. Dengar live performance dorang.. perghhh.. mantopp.. nak nak si Hyorin tu nyanyi. Aku rasa, aku betul-betul jadi fans SISTAR or STAR1 ( Sistar fanclub name) ni bila dorang buat comeback SO COOL. Masa tu memang aku minat habis la kat dorang. Heheh.

Disebabkan SISTAR nih under STARSHIP ENT , so.. aku adalah STARSHIP stans (favourite). Boleh dikatakan, apa-apa sahaja yang berkaitan dengan SISTAR aku akan ambil tahu. Miahahaah.

 

Starship Ent adalah salah satu record label di Korea Selatan. Dalam company ni artis dorang adalah SISTAR , K.WILL , BOYFRIEND & others.

STARSHIP X adalah sub-label kepada STARSHIP Ent. Dalam sub-label ni artis dorang adalah JUNGGIGO , MAD CLOWN , JOOYOUNG & NUBOYZ.

Asalkan mana-mana artist yang ada relate or buat collaboration dengan SISTAR , aku mesti akan ter-minat dorang. Miahaha. Macam sekarang ni aku tengah layan Hyo X Joo ( Hyorin & Jooyoung ) dorang jadi duet partner dalam lagu ERASE ( Jiwo ) , sub-unit baru macam SISTAR19 jugak lah.


Ramai jugak kawan-kawan aku komen , kenapa SISTAR? "Dorang ni seksi la.. kita tak suka la seksi-seksi nih."

Tak dinafikan dorang ni seksi , tapi aku minat dorang bukan sebab dorang ni seksi. Tapi sebab talent. Aku ni mudah suka pada orang yang berkebolehan dalam menyanyi dan Hyorin ni memang suara dia sedap gilaa , haha. Entah , aku memang suka.

 

K.will nama pentasnya. Sebelum ni dia under management company lain. Mula-mula aku tak kenal orangnya macam mana sebab masa aku dengan femly layan citer Brilliant Legacy ( lakonan Han Hyojoo & Lee Seunggi ) , lagu Love is Punishment adalah lagu OST bagi drama tersebut. Memang sedap la lagu tu. Lepas tu, dapat tahu dia ni under Starship Ent. Then selalu selfie dengan SISTAR members. Aku pun suka laaa.. haha.

 

Boy group called Boyfriend. Masa dorang mula-mula debut aku tak suka sangat sebab masa tu dorang bawak konsep 'comel comel' , aku kurang sikit kalau boy group nyanyi lagu comel comel ni. Miahaha.

Then, masa lagu comeback lagu Janus tu baru lah aku start minat lagu dorang sampai sekarang ( I YAH , Obsession & Witch ).


From left to right ; Mad Clown ( Stupid In Love duet with Soyou & Without You duet with Hyolyn )  , Junggigo ( Some duet with Soyou ) & Jooyoung ( Erase duet with Hyolyn ft Iron ).

Starship Family.


I heart Starship Entertainment & Family.

Credit : Koreanindo , Allkpop , google.com/images

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, December 11, 2014

CPUV of December : Part 1

Assalamualaikum w.b.t

Quick update.
Thank you nuffnang.

http://nineteencapri.blogspot.com

Tu diaaaa.. CPUV untuk bulan December kali ini. Alhamdulillah.
Thanks , Old Town, Lactacyd, Rakuten and Education NZ !!
CPUV lain yang masih on going INTI, Mah Sing, Mi Sedaap, Mondelez dan Altel.

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, December 10, 2014

Kim Woo Bin ( 김우빈 ) Profile

Kim Woo Bin ( 김우빈 ) Profile


Real name : Kim Hyun-joong
Stage name : Kim Woo-bin
Birth of date : July 16, 1989
Height : 187cm
Agent : SidusHQ
Occupation : Actor , Model
Dramas : The Inheritors , School 2013 etc

Aku start suka dia waktu The Heirs lahh. Handsome nyaa lahhhh. Aku suka dia lagi dari hero pertama. Hahahaa. As usual , aku memang suka hero kedua dalam mana-mana drama korea pun... Kekeke.


Credit : google , wikipedia

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Sunday, December 7, 2014

SISTAR - Naughty Hands Lyrics Eng Translation

SISTAR - Naughty Hands Lyrics Eng Translation


When you softly put your hand on my shoulder
I was so surprised ( You you you )
What do you think you're doing, slyly touching
( You're moving too fast )

As if it's your habit
Your naughty hands come out naturally and I keep doubting
( don't be like that )
What if you're like this to all girls?
My thoughts are getting complicated

Those naughty hands won't work on me ( don't be mistaken )
Where do you think you're touching, I'm still not yours
I don't hate it but don't rush it
Put away your naughty hands for a moment

It's still too early, to early
I'm not an easy girl
Stop acting like a child
Your naughty hands, your cunning thought, I'm curious
What you really think of me

RAP.
Oops I thought it was a "green light"
I'm sorry, don't view me as a typical guy
I guess my calculations had an error
I'm really more the conservative type than you think
Wherever my hand goes, you happen to be there
Look at my awkward stance, in case we touch
The ridges that go in and come out on your body have such a big difference
I can't figure it out, it's so hard mama
So I won't throw a fastball but a curve ball
I'll take it to heart, with my name on the line
I know where our relationship stands right now
So I don't want to make a mistake
So show me your bright smile again
It's my fault, I'll admit it, believe me
So let's walk slowly
Although I probably won't wash this hand for a few days

I pretend I don't like it
But it's not really like that
You know this better than me
Please treat me carefully like treasure
Don't rush, just take it slow baby

Credit : Kpoplyrics
p/s : Bagi aku , lirik lagu ni bagus sebab cara penyampaian sungguh direct tapi tak terlampau kasar. Perhatian ye laki-laki semua , jangan sentuh anak dara orang ( yang bukan mahram ) sesuka hati okay. Haram tauu!
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, December 4, 2014

DIY : Sausage with Spagetti

Assalamualaikum w.b.t

DIY kali nih memang ohsem habis. Aku akan try nanti. Hope korang pun boleh try sama. Hehe.


Cool kan?? Pulak lepas siap tu kita tumpahkan kuah spagetti kat atas dia. Perghhhh. Cool gilaaa. Nanti kita cuba yer.

Credit to google & tumblr
Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.