HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, March 29, 2015

Typical girl...but...


Sape macam ni?? Baik ngaku cepat!! Hahaha.

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, March 25, 2015

Wordless Wednesday : Oh girl...

Me.

HAHAHHAHAHAHHAHA

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, March 23, 2015

CPUV #20 , #21 & #22 (2015)

Assalamualaikum w.b.t


Tocei tocei. Haishh , kerja aku update CPUV aje kannn.
#20 IKEA
#21 Umobile
#22 Colgate

Ni aje termampu untuk aku update buat masa ni.
Terima kasih.
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Friday, March 20, 2015

Ape cer sekarang?


Assalamualaikum w.b.t

Ape cer sekarang? Dah lama tak blogwalking ni buat gua rasa rindu bersama KitKat, *pulak dahhh*. By the way, aku memang rindu walaupun hidup busy dengan assignment, quizzes and tests bagai , bila lah aku nak jadi aktif macam dulu-dulu.. means 3-4 years ago? Blogger yang sentiasa cerita fasal kehidupan seharian dia, nak nak story mory fasal budak sekolah. Boleh dikatakan setiap hari aku akan update life story kat blog nih.

Aku nih memang seorang yang jarang mencari aktiviti di luar , salah satu nya sebab aku takde geng. Semua geng duduk jauh-jauh, kos pulak menjadi satu problemos untuk aku ke sana ke sini dengan senang lenangnya. Dan, faktor paling utama, dulu aku nih takde lesen.. so, memang susah sikit la nak jalan-jalan sendiri. Tapi sekarang nih dah ada dah... cuma nak lakukan aktiviti tu sendiri memang bukan aku la wehhhh. Tak nak aku jadi forever alone! Huishhh... Mungkin aku akan lebih rajin bawak adik-adik aku pergi jenjalan.. u ols wajib ikut akak okayyyy. Dulu beria sangat nak ikut aku ke sana ke sini kan... *apa je yang best kat Melaka ni woi?*

Selfie dengan Iphone orang , macam ni lah jadinya.

Sebelum melakukan sesuatu, kena lah plan betul-betul supaya tak over budget dan hilang arah , WAZE kan ader!!!. Kengkawan dah suruh jalan-jalan turun KL , maklumlah..kat sana je lah banyak tempat makan yang best-best , yang boleh show off @ recommend tempat best kat kengkawan bloggers yang lain..wuuu... *tengok dompet, banyak pulak rama-rama berterbangan*

A week is left. Countdown untuk final , untuk balik rumah, tamat diploma, bila nak kerja, cari duit bukan cari kayu, enjoy, spend time dengan kengkawan, cuti cuti Malaysia... aik? Melebih pulak kau nyah!!

Most of my friend, suka bukak blog I and baca story kat sini. Ye lah, yang jauh tu boleh lah tahu macam mana perkembangan hidup kita nih kan. Tapi yang classmates ni pulak macam mana? Hikhik.

Whatever. Yang penting korang sayang aku. HAHAHAHAHHAHAA

Dari tadi aku merapu je kan.. Entry takde hala tuju.
Sebenarnya , aku buat entry ni sebab nak cakap fasal ni je.


Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, March 14, 2015

CPUV #13 to #19

Assalamualaikum w.b.t

Tadi kan.. tadi kan


Tadaaaaaa.....
Terkejut okay sebab banyak gilaaa CPUV yang datang menempek sepanjang minggu ni. Alhamdulillah.. So, meh la klik beghamai-ghamai kat iklan aku nih ye. Hikhik

Ni kalau dapat update entry setiap hari pun rasa best jugak nih.

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, March 12, 2015

Fillys Florist


Assalamualaikum w.b.t

Hey yo! Fillys Florist ni ape seh? Okay , ni lah nama business proposal kami berlima untuk ENT300 semester terakhir nih. Actually , Fillys ni sebenarnya datang dari gabungan pangkal nama kami berlima. Tapi, untuk nampak ada logiknya sikit , kami google untuk cari maksud lain nama 'Fillys' ni.

Jadi , mengikut kata pacek google , Fillys ni dalam bahasa Greek-nya ianya adalah nama seorang perempuan yang bermaksud 'Hijau @ Green'.Nama pun florist kan, so nature of bussiness kami ni adalah services. Of course we are selling fresh flowers... Tapi , florsit shop tu dah tutup Rabu lepas , selepas tamatnya presentation kiteowang dengan panel. Fhewwwww.. stress. Whatever it is , we're doing our best guys!!


Selalunya orang jual bunga ni campur dengan teddy bear , ferrero rocher , candies.. balloons kan? So, untuk kelainan sikit kiteowang letak buah pulak. Dah la dapat bunga dari yang tersayang , dapat makan buah lagi tau. Hikhik. Rare ke tak eh? Korang ghase?

Just a short update.
Okay bye. Nanti update lagi...



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Sunday, March 8, 2015

CPUV #11 Matrade & #12 9 Seputeh

Assalamualaikum w.b.t


Yeayyyy. CPUV lagi... Alhamdulillah. Walaupun aku jarang update , tapi disebabkan kehadiran u olss semua. Aku diberi kepercayaan untuk dapat CPUV baru lagi. Hoho.

Walaupun tak banyak mana credited amount nya, tapi memadai lah dengan unique visitor aku yang tak seberapa nih. Hikhik. Final dah nak dekat , doakan yer kawan kawan. Banyak story nak ceghita lepas final nanti.

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Friday, March 6, 2015

Ais Kepal , Ipoh.

Assalamualaikum w.b.t

http://my.shareddis.com/p/9EbYU 

Ramai yang dah tahu fasal Ais Kepal kat Ipoh ni , tapi ramai lagi yang tak tahu pasal Ais Kepal nih. Keberadaan dia berdekatan dengan Plan B ( kedai makan ala-ala western, kot ). Nak tahu macam mana nak pergi sini ? Gunakan waze , search Plan B. Hehehe.

http://my.shareddis.com/p/9EbYU 

Perisa ice ball yang aku pilih haritu adalah Jineebee. Perisa yang selamat untuk dirasa...heheh. Perisa anggur. Aku sarankan satu ice ball ni dikongsi oleh dua orang. Memang tak habis laaaa ( atau lambat habis ) kalau beli sorang satu. RM 3 joooo....

http://my.shareddis.com/p/9EbYU 

http://my.shareddis.com/p/9EbYU

By the way , suasana kat sini best tau. Kat sana bukan jual ais kepal semata-mata , kat sebelah kedai ais kepal tu ada jual barang-barang antik jugak , poskad, keychain dan barang-barang seumpamanya lahh. Kat sini pun ade banyak tempat/corner yang korang boleh jadikan tempat untuk bergambar.

Moh jenjalan ke Ipoh Mali!

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, March 4, 2015

Hello Week 11

Assalamualaikum w.b.t


Minggu yang busy.. Cam bese ahhh , kalau dah tak ber-update tu , tandanya aku dah tak peduli pasal blogging lagi. Final year kot.. ekeke.. Busy dengan assignments ( bukan last minute okayy ) , weekend ni ade muet lagi... next week nak prepare untuk presentation.. hujung minggunya ada dinner pre-graduation... taa tata taaaa taaaaaa....

Blank.
Pening.
Stress.
Mengantuk.

Adoyai.

Hadapi lah dunia sebagai pelajar ini sepuasnya. Nikmatilah ia.
All the best kepada bloggers + full time student macam aku nih.
Lagi beberapa minggu aje lagi.. debornyaa lahai.

#shortupdate
Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, March 2, 2015

CPUV #9 Mi Sedaap Krispi & #10 South Australia Tourism

Assalamualaikum w.b.t


Alhamdulillah. Moh ghamai ghamai tolong klik meh. Hahahaha.

Mood : Rindu nak berblogging , banyak story nak share kat sini. Tapi apakan daya , hidup gua busy dengan 'student life'. Sampai ada ketikanya, aku terlupa bahawa aku ni adalah seorang blogger. Huhuhuh..... Get a life la Zati oi.

Okay bye.




Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.