HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Thursday, January 28, 2016

Review : Magnum Pink vs White

Assalamualaikum w.b.t

Oh yeahh. Feveret Magnum ice cream muncul kembali. Gilaaa apa setiap kali perisa baru keluar , harus lah beli. So, aku dah rasa Magnum Pink dan Magnum White Almond.

Magnum white.

Disebabkan aku ni pencinta eksrem berperisa vanila dan susu ( selain hazelnut ) , so , ini adalah antara pilihan utama aku kalau bab nak beli eskrem. Disebabkan aku suka perisa ni , jadinya aku suka lah dengan Magnum White nih. Rasa dia lagi sedap dari Magnum Gold. Aku beli magnum white ni dalam dua minggu lepas , so tak bape nak details sangat aku boleh cerita kat sini. Huahaha (at first tak rasa nak buat review pun). By the way, memang aku suka lahh.

EDIT 8 FEB 16 : Yang plain ni tak pernah try lagi. I ols try yang white almond punya. Heheheh.

Magnum pink (pomegranate).

Selalunya eksrem perisa strawberry ni still lagi pilihan Top10 aku , kawan aku cakap , Magnum Pink lagi sedap dari Magnum White.. So, harini aku pun beli la yang pink punya. Design plastik eksrem magnum ni lawa-lawa kan? Hahah. Luar eksrem dia tu ada dua lapis tau , bahagian luar coklat pink , bahagian dalam coklat coklat ahh. So , dia ada dua lapis gituu. Mmmmm bagi aku so-so. Aku dua kali gigit je , pastu aku bagi adik aku suruh dia makan sampai habis. Kuikui.

EDIT : Ada commentators highlight-kan pasal rasa pomegranate tu (buah delima) , aku pun tak berapa nak hayati rasa dia sangat.. hehehe. Sorry


Lepas ni nak try white almond plak. "Eh sama je la rasa dengan white punya."
Eh , mana sama..... bila dah ada almond kan rasa dia laaagii sedap? Kau ape tahu. White dengan white almond lain hokayyyy.

Espresso aku tak minat ahh sebab aku tak suka kopi.
Sape suka eksrem magnum jugekk?? Komen sikit taste korang macam mana.

p/s : Aku bosan ahh tak tahu nak update ape.
Gambar credit google

pssstttt : Aku sorang aje ke rasa yang follower blog makin berkurang?? Lepas di-google punca nya , sesapa blogger yang guna emel lain selain gmail , dah tak boleh follow dahh , so dia automatik UNFOLLOW...Lolllll kok gitu sihhh???

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

20 comments:

Kakzakie Purvit said...

Samalah Izzati dgn anak-anak mama semua kalau ada versi baru keluar sibuk mahu mencuba rasa:)

Melissa Muklis said...

sukaaaaaaa eskrim magnum! suka magnum gold sampai harini. hehehe yang baru ni belum try lagi :D

Izzati Amira said...

@Kakzakie Purvit biasalah tu... bebudak memang cenggini.. pantang nampak eskrem...hihi

Izzati Amira said...

@Melissa Muklis wow, pencinta magnum gold betul nih!

Misaki PureBlood said...

Misaki suka Magnum sebab dia mcm xclusive.. pastu manis XD Misaki suka Magnum White, Magnum White Almond.. yg lain tak suka sangat tapi kalau perisa vanila dgn susu mmg sedap.. betuulll.. Magnum Gold Misaki pun tak suka sangat :3

Owh baru nak tanya yg Magnum Pinkbtu kenapa bkn kaler pink.. ahahha... tak rasa lagi yg tu hehehe...

HasnulYakin Mohammed said...

Sama laa kita!

Izzati Amira said...

@Misaki PureBlood wah kita sama la.

magnum pink tu kaler pink laa.. cuma dlm gambar ni da edit sikit kot. gmbr ehsan google

Kim Chaa said...

Haritu nak beli yang pink tp xjadi .. bek duit xckup :( tp yang white almond tuuu memang sedaaaaaaap berbanding ais magnum yg lain .. hehe

P/s : follower sy pun berkurang T.T dah laa mmg sikit. Ahahaah

Nazihah@Jiha said...

seriusly...sy tak pernah makan aiskrim magnum hahaha

Nur Hafzhan said...

Dah rasa semua yang zati review ni. Memang tak boleh pilih mana favorite sebab semua sedap aaaa. Tapi ekspresso tu tak sempat rasa lagi haha. Tapi yang kite makan magnum pink tu, dia tulis pomegranate. Ke memang ada strawberry sekali?

Farah said...

OMG teringin nak cuba yang white almond tu :D

Aqilah Azmi said...

Aaaaaa tak merasa lagi aaaaaaa nakkk

Izzati Amira said...

@Nur Hafzhan ntah laa..adik cakap macam rasa strawberry kt dlm tu. tp xmcm rasa pomegranate pun? heheh. btw..okay la rasa dia..kan? hehe

Anis Diyana said...

waaaa baru tahu ada magnum pink.Saya dah pernah makan magnum white almond tapi saya tak berapa suka sangat sebab dia rasa susu hehe tapi aiskrim magnum tetap best! :D

Scya Lollita said...

sebenarnya, tak pernah try pun mana-mana lagi :(

Fieyqa Adelova said...

Hehehe fieyqa dah try semua flavour. weee memang favourite magnum ni. suka yg white almond tu tapi setiap kali makan rasa macam boleh kena kencing manis je haha XD

Cikna said...

Seumur hidup xpernah lagi makan aiskrim magnum ni,kesiankn... Klu Cikna confirm pilih yg pink coz xsuka vanilla...;-)

Cikna said...

Ramai blogger yang kena penyakit follower hilang termasukla Cikna,sedihkan....;-(

Izzati Amira said...

@Cikna yeahh citarasa orang kan lain-lain..ade yg sama ade yg tak.. if berpeluang..try la magnum..hihi

Nabila Syifa said...

penah makan white dgn gold magnum je.hew3x