HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, March 22, 2016

Food Review : Kapten Pisang X Tea Mania , Bukit Beruang

Assalamualaikum w.b.t

Cafe/Kedai : RGBTea Mania
Instagram : @teamania.mlk / @teamania.klebang
Alamat : Bukit Beruang , Melaka Gambar Peta / Gambar 2 )

UPDATE : 2 OKTOBER 2016
Saya dimaklumkan bahawa since Ramadhan 2016 yang lepas ( end of July ) , pisang goreng cheese sudah tidak beroperasi lagi di Tea Mania. Tetapi, dekat Melaka Central (MC) ade lagi.



Sabtu lepas my mom tengok TV1 tengah advertise cafe Tea Mania nih sebab pisang cheese @ kapten  pisang dia sangat menarik perhatian my mom. Plus , kedai ni area Melaka pulak , mak pun.. "Kak , jom pergi sini nak?"

Aku pun , "Okay, besok kita pergi."


Small and petite je kedai dia. Sampai sini around 12-1pm sebab gerak dari rumah dalam 11 lebeh. Panas bak hanggg. Cepat-cepat masuk dalam untuk order.

Untuk makan-makan , main beverages dia "Kapten Pisang" which is pisang cheese lahhh. Harga memang berpatutan okayyy.

Price for Kapten Pisang yang super deliciousss~~ :
6 pcs RM 5 *if i am not mistaken ( 1 flavour )
12 pcs RM 10 ( 3 flavour )

So , aku pun order Cheese , Caramel Cheese & Cinnamon Sugar

Perisa-perisa lain Strawberry , Chocholate cheese , Oreo cheese , Chocolate..and others? Alaaa..lupa laaa..heheh sorry. Tapi dalam 15 perisa yang berbeza kot. So, banyak pilihan lah kan?

Untuk air , aku order satu cawan , sebab cawan dia besar boleh share 5 orang.


Coffee + Vanilla = Coffelahhh. Hehe
Ada mineral water jugak atas meja.

So , sambil-sambil tunggu pisang cheese tu siap , adik-adik aku pun tanya lah Cinnamon sugar tu apa. Aku pun konpius dengan buah persimmon , bunyik dia kan lebih kurang sama. Kannn? Hahaha. So , aku pun ingat lah dia perisa buah tu. Adik laki aku dia main pilih je tanpa memikirkan apa itu 'cinnamon sugar'.

Dah lama pikir tu , adik aku yang bongsu tu pun cakap , "Ha! Kawan aku pernah cakap pasal letak cinnamon dekat muka. Kulit kayu manis!!!"

AHHHHHHH?? Tentu lah kiteowang pikir rasa dia tak sedap kan sebab nanti rasa rempah bagai. So, kami yang girls nih , "HAHAHAHAHA habes laa perisa kulit kayu manis."

Pastu adik laki aku muka dah macam......dia pun , "Alaaa..mesti sedap punya tu."

Tak lama tuh , Kapten Pisang pun sampaiii~

Tadaaaa...
Caramel cheese
Cheese
Cinnamon sugar~~ *sedapppp jugak cinnamon ni*

Sebelum bukak kotak lagi dah bau kulit kayu manis tu kuat gilaaa. Lepas tangkap gambar then kiteowang pun blahh , aku takeaway je sebab nak kejar masa pergi MPO and masa ni baru lepas pergi makan aiskrim Big Bowl Ice , Bukit Berendam. So , kiteowang pun makan dalam kereta je lah.

Food Review Rate : Kapten Pisang 10/10 !!! Seriously memang crunchy @ krispy pisang goreng dia!! Pastu , cheese or flavour atas pisang tu sangat banyak and tak kedekut tau.
Very recommended!!

Honestly , ni adalah pisang goreng cheese paling sedap yang aku pernah try.


Alamat : Bukit Beruang , Melaka Gambar Peta / Gambar 2 )

Sorry sebab alamat nya tak specific or details. Aku pun guna google map je. Tapi dia berdekatan dengan berhadapan dengan SK Bukit Beruang antara tempat-tempat lain yang berdekatan ialah Aeon Jusco (lama) / Putra Heights / Sekolah Menengah Agama Sultan Muhammad. Selepas urusan kat kafe Tea Mania ni , tembus MiTC around 10-15 minutes macam tu laaa.

Selamat menjamu selera.
Okay bye , Thank you.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

2 comments:

Izzaty Zaty said...

dekat gilaaaaaa dengan rumah sewa kita hahaha selalu sangat ulang-alik kat depan kedai ni, tapi tak pernah tertarik nak masuk. minggu depan balik melaka, boleh try. thanks for the rveiew! :D

amira faqihah said...

TERLIUR tengok kapten pisangg tuu