HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, April 1, 2016

Food Review : Big Bowl Ice , Batu Berendam


Big Bowl Ice , Batu Berendam , Melaka
NO.1 , Jalan MP 3 , Taman Merdeka Permai , Batu Berendam ,
75350 Batu Berendam Melaka.

Website : Big Bowl Ice


Time panas panas cenggini memang best kalau dapat makan aiskrim kan? Terus segar je anak tekak tuh. Ni kawan aku yang suggest kan dia cakap sedaappp gilaaa. Untuk aiskrim lover memang lahhh. Aku pun penggemar aiskrim jugak , tapi kalau boleh bagi rate.... 3 over 5 laaa. Mungkin sebab aku order snow ice. Tekstur dia lembut sikit. Kalau shaved ice, ianya sedikit kasar. Visual memang tip top!!!!

So , kat Big Bowl ni dia ada dua jenis ice , Snow Iced & Shaved Ice.

Milk Snow Ice + Peanut + Choc syrup?? My mom's choice.

Aku tak rasa sangat perisa yang ni sebab choc-choc ni bukan taste aku. Heheh

Milk Snow Ice + Mango + Mango Ice Cream
My favorite definitely!!!

Okay. Ni baru lah sama sejibik gambar dalam menu and in real life. Rasa berbaloi sangat order. Untuk yang memang gilaa ice cream , memang satu bowl ni boleh habes sorang , tapi bukan aku. Aku bukan gilaaa eksrem. So , kena lah share-share. Tapi sedap lahh yang niiii. Aku sukaa sangat sebab mangga dia besar-besar!!!!

Durian Snow Ice + Durian @ Vanilla Ice Cream + Fruits
My brother's choice.

Adik aku memang suka durian , so untuk topping memang random. Banyak sangat pilihan kat menu book. Macam kat atas ni ada tembikai , honey dew , betik , jambu, pisang.. sangat varies. Kekekeeke.

Kami order 3 set je untuk 5 orang. Memang cukup-cukup lahh. Tak order sorang satu pun sebab tahu memang takkan habis. Ingat lagi pengalaman makan Ice Room kat PD dulu , penat nak habeskan. Tapi kuantiti yang kat Ice Room laaaagi besar... and sedap lagi ( mungkin sebab shaved iced kot ). Hahahaha

Okay. Bagi yang berkelapangan and nak sejuk-sejukkan anak tekak tu , boleh la datang Big Bowl Ice kayyy , and kat Kota Laksamana Melaka pun ada. 
Bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

14 comments:

Mazni Munawar said...

nombor 2 tu nampak tempting!

Shaidatul Aireen said...

sedapnyaaa

Yoo ♡ said...

alahai nak terliur kejap *_*

Azwar Syuhada said...

Mak aii.. terliur pula kita tengok ;)

Zara Nabilah said...

Dap nyeeee..

Anis Amir said...

haritu pergi Melaka rugi taksinggah >.< Musim skrg yg panas mcm ni, mmg kena sangatlah tu makan ice cream macam ni. Untungnyerrrrr

http://anies-msletoes.blogspot.my/

zaitie hasnan said...

ais shave!! sedap pulak la aihhh ...
musim panas macam skg ni mmg terbaik lah dapat makan

• Ain Cho'in • said...

Sedap nyer semua ice cream tu. Semua favourite. Tak pernah singgah sini, nanti balik kampung nak singgah la. :)

Umie Yana said...

masa kat melaka nak datang tak datang kan dah meleleh tengok ice bowl dia..huwaaa

Nur Fannun said...

kemain sedap je rupa desert ice cream ni...meleleh2

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Hamboiii kemain menggoda lagi snow ice ni....

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum Izzati..

Telan air liur tengok snow ice dengan coklat melting atas tu..
Yummmy sis memang suka sangat makan snow ice compare to aiskrim..
Bebila pergi Melaka akan ku singgah tempat ini..
Thank you for sharing dear.. :-)

Izzati Amira said...

@LZ - The Blog Owner

waalaikumussalam (:

amira faqihah said...

terliurnya tengokkk,,tp jauhhh sobss